Usein Kysytyt Kysymykset
Vuosien varrella useimmin julki tuotuja ongelmia ja kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen.


SIVUSTOA EI HYVÄKSYTTY LISTALLE

Sivustoani ei hyväksytty listalle, voinko laittaa uuden hakemuksen?
Kyllä. Tarkistakaa kuitenkin ensin, että kaikki sääntöjen kohdat varmasti täyttyvät.

Miksei sivustoani hyväksytty listalle?
Tarkistakaa, että kaikki sääntöjen kohdat varmasti täyttyvät. Ylläpito ilmoittaa vieraskirjaan jätetyssä hylkäysviestissään syyt, joiden vuoksi peliä ei listattu.

Miksei sivustoani hyväksytty listaan, eikä hylkäyksestä tullut ilmoitusta?
Tarkistakaa, että sivusto täyttää kaikki sääntöjen kohdat, ja että vieraskirja tai vastaava mahdollisuus varmasti toimii. Hylkäyksestä ei ilmoiteta ainoastaan, jos vieraskirja tai vastaava palautemahdollisuus puuttuu, tai ei toimi. Jos kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta sivusto näyttää silti tulleen hylätyksi, kannattaa ottaa yhteyttä ylläpitoon esim. vieraskirjassa.

Sivustoni oli hyväksytty listaan, mutta se on poistettu?
Listoja siivotaan kohtalaisen usein, eikä poistoista ilmoiteta erikseen. Jos aikaisemmin listattu peli on kadonnut, tarkistakaa, että sivusto täyttää edelleen kaikki sääntöjen kohdat, ja laittakaa hakemus uudestaan. Jos peli vaikuttaa kuitenkin poistetun ilman mitään syytä, kannattaa ottaa yhteyttä ylläpitoon esim. vieraskirjassa.


KATEGORIAN VALITSEMINEN

En ole varma, mihin kategoriaan pelini menisi!
Jos peli voisi sopia kahteen kategoriaan, kannattaa valita niistä toinen tai ilmoittaa peli "Muut" -kategoriaan. Jos taas peli voisi sopia useampaankin kuin kahteen kategoriaan, tai jos se ei sovi oikein mihinkään, "Muut" -kategoria on oikea.

Vaikka pelini on enemmän kategoriaa X, voinko saada sen silti listattua kategoriaan Y?
Kyllä. Ilmoittaessa peliä tulee vain valita haluttu kategoria, oli se mikä hyvänsä. Ylläpito muuttaa ilmoitettua kategoriaa tarkistaessa ainoastaan, jos se vaikuttaa valitun vahingossa väärin, tai peli ei erittäin selkeästi kuuluisi haluttuun kategoriaan (esim. realistinen historiapeli ei todellakaan menisi scifiin).


ROPE-NETIN TOIMINTA

Onko RoPe-Net yhä aktiivinen/toiminnassa?
On.

Miksei ilmoituksia tarkasteta/sivustoa päivitetä useammin?
Sivustoa ylläpitää ja tarkastaa tällä hetkellä aktiivisesti vain yksi henkilö (Sykomori), joten listaus- ja päivitystahti on täysin riippuvainen kyseisen ylläpitäjän vapaa-ajasta ja jaksamisesta. Koska kyseessä on täysin vapaaehtoinen, tuottamaton harrastus, päivitystahtiin on melko mahdotonta vaikuttaa.

Milloin ilmoitukset tarkastetaan seuraavan kerran?
Heti, kun ylläpidolla on kiinnostusta tehdä niin. Yleinen tarkastusväli vaihtelee vuorokaudesta 1-2 viikkoon.

Onko mahdollista päästä pelien tarkastajaksi?
Ylläpito ei tällä hetkellä kaipaa lisää apulaisia.


LINKINVAIHTO & LISTAUS

Voinko saada sivustoni linkinvaihtoon?
RoPe-Net ryhtyy linkinvaihtoon ainoastaan muiden roolipeliaiheisten sivustojen, blogien yms. kanssa. Chat- ja foorumiroolipelit voivat päästä ainoastaan listatuiksi. Jos haluaa roolipeliaiheisen sivustonsa RoPe-Netin linkinvaihtokumppaniksi, kannattaa ottaa yhteyttä ylläpitoon esim. vieraskirjan kautta.

Voinko saada vieraskirjaroolipelini listalle?
Kyllä. RoPe-Net listaa nykyisin myös vieraskirjaa käyttäviä roolipelejä. Ne täytyy kuitenkin ilmoittaa kategoriaan "vieraskirjapelit".

Voisiko listat laittaa aakkosjärjestykseen?
Ei. Tämän hetkinen tarkastusjärjestelmä toimii siten, että uusin ilmoitus siirtyy listan viimeiseksi. Manuaalinen listaaminen veisi aivan liikaa aikaa ja vaivaa, eikä ylläpidolla ole aikomuksia ryhtyä siihen. Lisäksi useammat ovat toivoneet nykyisen listausjärjestelmän säilymistä kuin aakkosellista listausta.

Saanko mainostaa RoPe-Nettiä tilanteessa X/paikassa Y?
Kyllä. Ylläpito suhtautuu positiivisesti RoPe-Netin linkin jakamiseen esim. foorumipelaamista mainostettaessa, kunhan ketään ei häiriköidä.


MAINOSLAATIKKO

Voisiko mainoslaatikko muuttua takaisin linkkiruletiksi?
Ei. Käytössä oleva tarkastusjärjestelmä ei ainakaan toistaiseksi mahdollista minkään linkkirulettiin vaadittavan koodituksen toimintaa.


infinite devotion roperinki skene universumi x sokea yksisarvinen

Suomen roolipeliseuraPÄIVITYKSET: (uusin alinna)

03.02. - Päivitykset tyhjentyivät.

03.02. - Talvitauko ohi, kaikki ilmoitukset tarkistettu.
-SykomoriRoolipelisi mainos tähän? (tyhjennetty: 03.02.)
03/02/2018 - 15:48 03/02/2018 - 19:16 04/02/2018 - 14:54 04/02/2018 - 16:05 05/02/2018 - 20:41 09/02/2018 - 19:32 14/02/2018 - 23:21
Kaikki pelit - Fantasia - Eläinkunta - Historia & Nykyaika - Scifi & Tulevaisuus - Muut - Vieraskirjapelit